Jenő
-3 °C
6 °C

A pozsonyi rendőrség elvezette a vármegyések vezetőjét

2006.09.16. 17:09
Közel ötven újságíró elől vitték el a szlovák rendőrök a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőjét. A szervezet szombatra bejelentett tüntetését a szlovák hatóságok betiltották, így Toroczkai egymaga jelent meg a pozsonyi belügyminisztérium előtt.

A szlovák rendőrség szombat délután elvezette Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőjét a szlovák belügyminisztérium épülete elől, ahol félszáznál is több újságíró várta őt, az általa meghirdetett sajtótájékoztatóra.

Csak turista

A mozgalom tagjai eredetileg a szlovák belügyminisztérium előtti nagygyűlésen akartak hangot adni a szlovákiai magyarellenes incidensek miatti tiltakozásuknak. Bár a tüntetést a szlovák hatóságok betiltották, Toroczkai mégis megjelent, és arra hivatkozott, hogy turistaként érkezett Pozsonyba.

Miután Toroczkai az illetékes óvárosi kerületi hivatal felszólítására sem távozott, rendőrök egy csoportja elvezette őt, és elszállította, vélhetően kihallgatásra.

Tiltó döntés

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőjével előzőleg ismertették Peter Ciernik kerületi polgármester keddi, a tüntetést betiltó döntését, amelyet később Andrej Durkovsky főpolgármester is megerősített. Toroczkai válaszul arra hivatkozott, hogy magánemberként tartózkodik a helyszínen. Peter Ciernik polgármester az MTI kérdésére elmondta, hogy Toroczkai egy tilalmi rendelet ellenére tartózkodott a betiltott tüntetés helyszínén, ahol egy transzparens kivonására tett kísérletet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?