Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felrobbant egy szálloda Pakisztánban

2007.05.15. 12:03
Nők is gyerekek is meghaltak, amikor bomba robbant az afgán határhoz közeli Pesavar egyik szállodájában.

Pokolgép robbant egy pakisztáni szállodában kedden, és megölt legalább 24 embert.

Az afgán határ közelében lévő Pesavar rendőrsége szerint a robbanás a hotel recepcióján történt. Sokan megsérültek a város egyik forgalmas pontján álló épületben. A halottak között nők és gyerekek, a sebesültek között életveszélyes állapotúak is vannak.

A rendőrég kiürítette a szállót, lezárta a környékét, és hozzáfogott a merénylet körülményeinek tisztázásához. Nem tudjuk, hogy öngyilkos merénylő volt-e a tettes, vagy valaki robbanószerkezetet rejtett el az épületben.

Pesavar Pakisztán északnyugati részén fekszik, az úgynevezett törzsi területek központja, és csak 60 kilométerre van Afganisztántól. Lakosai között sok az afgán menekült, aki a tálibokat támogatja.

A városban és környékén időről időre történnek hasonló merényletek. Legutóbb április 28-án egy szomszédos városban egy öngyilkos merénylő meg akarta ölni a pakisztáni belügyminisztert, ami nem sikerült neki, de 28 ember életét kioltotta.