Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Mégsem lesz frakcióvezető Haider barátja

2008.10.24. 14:45
Mégsem lesz a Szövetség Ausztria Jövőjéért frakcióvezetője a 27 éves Stefan Petzner, aki az autóbalesetben elhunyt Jörg Haider bizalmasa és szeretője volt. A férfi ugyanakkor továbbra is a szélsőjobboldali párt elnöke marad.

A 27 férfi sokak meglepetésére egy osztrák rádió műsorban coming outolt és arról beszélt, hogy a szélsőséges kijelentéseiről ismertté vált Jörg Haiderrel a kapcsolatuk több volt barátságnál. „Ő volt életem férfija”, mondta a fiatalember. 

Amikor Haider balesetet szenvedett, Petzner könnyek között nyilatkozott egykori főnökéről és barátjáról. A férfit a pártban nemcsak érzelmes megnyilvánulása miatt bírálták, többen kétségbe vonták, alkalmas-e a 21 fős frakció vezetésére.

Petzner végül maga lépett vissza a jelöltségtől a frakcióvezetői posztra, helyére Josef Buchert választották, akit maga Petzner is javasolt. Petzner ugyanakkor megtartja pártelnöki pozícióját.

Forrás: Die Presse

Jörg Haider október 11-én hajnalban halt meg autóbalesetben. A megengedett sebesség duplájával hajtott, és miután megelőzött egy autót, kocsija megpördült, majd felborult. A politikus vérében nagy mennyiségű alkoholt mutattak ki a vizsgálatok.

Később derült ki, hogy Haider az előző estét egy fiatal férfi, valószínűleg Petzner,  társaságában töltötte a klagenfurti Stadtkrämer melegbárban, ahol állítólag egy egész üveg vodkát megittak.

Haider özvegye közben cáfolta azokat az összeesküvés-elméletről szóló pletykákat, hogy férje holttestét külföldön boncolnák fel, és ezért késik a hamvasztás.