Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Ütközés-előrejelzőt akarnak a pilóták

2002.07.02. 18:06
Várhatóan csak a jövő héten készülnek el a szakértők a Németország felett szerencsétlenül járt két repülő fekete dobozában található információk értékelésével. A német pilóták azt sürgetik, hogy az orosz gépeken is legyen ütközés-előrejelző.
A hétfő éjjeli katasztrófára reagálva a német pilóták egyesülete nemzetközileg egységes és kötelező ütközés-előrejelző rendszer bevezetését szorgalmazta.

A legtöbb gépen van

Georg Fongern, az egyesület szóvivője Frankfurtban elmondta, a rendszer az utasszállításban részt vevő legtöbb repülőgépben már üzemel. Ugyanakkor a teherszállító gépek, valamint egyes orosz géptípusok nem rendelkeznek ilyen előrejelző rendszerrel.

Az okot még vizsgálják

Fongern óva intett attól, hogy bárki is elhamarkodott kijelentéseket tegyen a tragédia lehetséges okával kapcsolatban. Mint mondta, több tényező is közrejátszhatott az ütközésben. Pontos megállapításokra ezért csak a fedélzeti adatrögzítők felvételeinek kiértékelése után nyílik lehetőség. A német repülésbiztonsági hivatal a jövő hétre vár megbízható adatokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!