Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ütközés-előrejelzőt akarnak a pilóták

2002.07.02. 18:06
Várhatóan csak a jövő héten készülnek el a szakértők a Németország felett szerencsétlenül járt két repülő fekete dobozában található információk értékelésével. A német pilóták azt sürgetik, hogy az orosz gépeken is legyen ütközés-előrejelző.
A hétfő éjjeli katasztrófára reagálva a német pilóták egyesülete nemzetközileg egységes és kötelező ütközés-előrejelző rendszer bevezetését szorgalmazta.

A legtöbb gépen van

Georg Fongern, az egyesület szóvivője Frankfurtban elmondta, a rendszer az utasszállításban részt vevő legtöbb repülőgépben már üzemel. Ugyanakkor a teherszállító gépek, valamint egyes orosz géptípusok nem rendelkeznek ilyen előrejelző rendszerrel.

Az okot még vizsgálják

Fongern óva intett attól, hogy bárki is elhamarkodott kijelentéseket tegyen a tragédia lehetséges okával kapcsolatban. Mint mondta, több tényező is közrejátszhatott az ütközésben. Pontos megállapításokra ezért csak a fedélzeti adatrögzítők felvételeinek kiértékelése után nyílik lehetőség. A német repülésbiztonsági hivatal a jövő hétre vár megbízható adatokat.