István, Vajk
17 °C
34 °C

Kaczynski elvesztette a tévévitát

2007.10.13. 09:18
A liberális Donald Tusk nyerte az elemzők és a nézők szerint a jelenlegi kormányfő elleni tévévitát. Az ellenzéki politikus számon kérte Jaroslaw Kaczynskin a megvalósítatlan ígéreteit és harcias külpolitikáját.

Elvesztette Jaroslaw Kaczynski lengyel miniszterelnök a fő politikai vetélytársával az előre hozott parlamenti választások kampányának részeként pénteken folytatott tévévitát az első értékelések szerint.

A konzervatív Jog és Igazságosság párthoz tartozó Kaczynski Donald Tuskkal, a jobbközép, liberális Polgári Platform vezetőjével ütköztette nézeteit számos kérdésben.

Bár előzetesen a kemény korrupcióellenes harcot hirdető Kaczynski esélyei tűntek jobbnak, a miniszterelnök idegesnek mutatkozott a vitában és a javuló gazdasági eredmények dacára nem tudta meggyőzően bemutatni kormánya eredményeit.

Tusk liberális elveit népszerűsítette és számon kérte a kormányfőn annak megvalósítatlan ígéreteit és harcias külpolitikáját.

Marek Migalski jobboldali kommentátor Tuskot nevezte a vita győztesének.

A gazeta.pl című internetes honlap villámfelmérést készített 13 ezer olvasója körében, akiknek 90 százaléka Tuskot tartotta győztesnek.