Judit
2 °C
7 °C

A New York-iak kétharmada újabb támadásoktól tart

2003.09.09. 15:18
Két évvel a szeptember 11-i támadások után a megkérdezett New York-iak kétharmada újabb merényletektől tart. A felmérés szerint az emberek már kevesebbet beszélnek a történtekről, de egyáltalán nem érzik magukat nagyobb biztonságban.
Közel két évvel a szeptember 11-i terrortámadások után a New York Times kilencszázhetvenhat embert kérdezett meg a merényletekről. A felmérés azt mutatta, hogy az emberek nem érzik magukat nagyobb biztonságban, mint tavaly. A megkérdezettek kétharmada azt állította, aggódik egy újabb lehetséges merénylet miatt. Ez az arány egy árnyalatnyival magasabb, mint egy évvel korábban, ami azt mutatja, hogy milyen mély nyomot hagyott a merénylet a lakók lelkében.

Kerülik a metrót

A válaszokból az is kiderül, hogy bár nem érzik magukat nagyobb biztonságban, egyre kevesebbet gondolnak és beszélgetnek a támadásokról mindennapi életük során. A feszültség azonban érezhetően jelen van, a lakók közel egy harmada azt állította, hogy életük továbbra sem tért vissza a megszokott kerékvágásba, még mindig képtelenek voltak feldolgozni az aznap történteket. Az emberek egy része továbbra is úgy viselkedik, mint pár nappal a támadások után: ha teheti, elkerüli a metrót, és nem megy felhőkarcolók közelébe. Vannak olyanok, akik továbbra sem tudnak nyugodtan aludni, és elsírják magukat, ha eszükbe jutnak a 2001 szeptember 11-én történtek. Mások saját bevallásuk szerint a vallásban találtak megnyugvásra.

Az emberek többsége azonban úgy gondolja, hogy a város infrastruktúrája sebezhetőbb, mint valaha. A megkérdezettek nagyobb része úgy vélekedett, hogy a város nem készült fel egy esetleges biológiai vagy vegyi támadásra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?