Popkoncert a palotában

2001.01.20. 01:49
Az angol királynő trónra kerülésének ötvenedik évfordulójára készülnek a brit alattvalók. A 2002-es ünnepségsorozat egyik fénypontja lesz a királyi család kastélyaiban rendezendő popkoncert-sorozat.
A brit belügyminisztérium most készíti az ünnepségek terveit. Az eseménysorozattal kapcsolatban elsők között merült fel az ötlet, hogy a királyi család kastélyaiban tartsanak könnyűzenei koncerteket.

II. Erzsébet királyn?
A helyszínek közt szerepel a London melletti Windsor-kastély és az edinburgh-i Holyroodhouse-kastély. A fellépők teljes névsorát még nem hozták nyilvánosságra, de biztos, hogy ott lesz a Beatles (?), Cliff Richard, Cilla Black, Dame Shirley Bassey, Tommy Steele, Lonnie Donegan és Dame Vera Lynn. A művészek névsorát úgy állították össze, hogy az ,,a brit zene fél évszázadát reprezentálja".

Június 4-én, a trónra lépés évfordulóján hálaadó misét tartanak a londoni Szent Pál székesegyházban. Az ünnepeket előkészítő bizottság elnöke Lord Levene of Portsoken. Portsokennek kell az egyházak és nemzetiségek képviselőivel megvitatnia, hogy azok hogyan vesznek részt az ünnepségeken. A bizottságnak azt is szem előtt kell tartania, hogy a kormány minél több rendezvényt szeretne megtartani, minél kevesebb közpénz felhasználásával.

Az ünnepségek miatt a lelkes alattvalók plusz szabadnapot is kapnak 2002-ben, a gyerekek viszont extra történelem órákon vesznek majd részt, hogy többet tudjanak a Brit Nemzetközösség történelméről.  • Tippek
  • Bankszámla