Ágnes
-5 °C
2 °C

Megkergették a fotósok Vilmos herceget és a csaját

2007.10.05. 20:49

"Agresszív módon" vették üldözőbe a bulvárlapok lesifotósai péntek hajnalban Vilmos herceget és barátnőjét, állítja a brit trónörökös sajtótitkára. A Clarence House közleménye szerint Vilmos "fenyegetőnek" érezte, hogy a fotósok autókkal és motorokkal üldözték őket, miután Kate Middletonnal távoztak a Boujis nevű felkapott londoni klubból.

Paddy Harverson sajtótitkár szerint "teljesen elfogadhatatlan" hogy ez pont most, a hasonló körülmények között elhunyt Diana hercegnő halálának tizedik évfordulója után nem sokkal történt.

A Clarence House a pénteki incidens ügyében a független brit sajtópanasz-bizottsághoz fordult. A testület közölte, hogy jóllehet szabályozási elvei a szabadúszó fotósokra nem terjednek ki, a lapok nem hozhatnak le olyan fotókat, amelyek az alany zaklatásának eredményeként születtek.

A brit bulvársajtó Diana halála után hallgatólagos megállapodást kötött a királyi házzal, hogy felnőttükig békén hagyják a hercegeket. Amióta azonban Harry és Vilmos is nőügyeikkel és italozási szokásaikkal hívják fel magukra a figyelmet, a tűzszünet véget ért.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!