Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkergették a fotósok Vilmos herceget és a csaját

2007.10.05. 20:49

"Agresszív módon" vették üldözőbe a bulvárlapok lesifotósai péntek hajnalban Vilmos herceget és barátnőjét, állítja a brit trónörökös sajtótitkára. A Clarence House közleménye szerint Vilmos "fenyegetőnek" érezte, hogy a fotósok autókkal és motorokkal üldözték őket, miután Kate Middletonnal távoztak a Boujis nevű felkapott londoni klubból.

Paddy Harverson sajtótitkár szerint "teljesen elfogadhatatlan" hogy ez pont most, a hasonló körülmények között elhunyt Diana hercegnő halálának tizedik évfordulója után nem sokkal történt.

A Clarence House a pénteki incidens ügyében a független brit sajtópanasz-bizottsághoz fordult. A testület közölte, hogy jóllehet szabályozási elvei a szabadúszó fotósokra nem terjednek ki, a lapok nem hozhatnak le olyan fotókat, amelyek az alany zaklatásának eredményeként születtek.

A brit bulvársajtó Diana halála után hallgatólagos megállapodást kötött a királyi házzal, hogy felnőttükig békén hagyják a hercegeket. Amióta azonban Harry és Vilmos is nőügyeikkel és italozási szokásaikkal hívják fel magukra a figyelmet, a tűzszünet véget ért.