Sára, Márió
2 °C
6 °C

Irán kiszabadítaná a médiát a Nyugat fojtószorításából

2007.06.25. 14:26
Iránnak elege lett belőle, hogy a média csúnya képet fest róla. Most egy saját hírtelevízió indításával festenének szebb gondosan cenzúrázott képet magukról, vagy ahogy ők mondják, felszabadítanák a médiát.

Press TV néven újl, 24 órás műholdas hírcsatornát indít július 2-án az iráni állami televízió. Az iránt ténylegesen irányító vallási vezetők által kézivezérelt hírcsatorna célja a szintén kézivezérelt iráni hírügynökség szerint "a világmédia kiszabadítása a Nyugat fojtószorításából".

A csatorna vállaltan nem akar küönbözni külsőségeiben a CNN-től. Azaz itt is félóránkénti hírösszedoglalók váltakoznak majd beszélgetős műsorokkal és egy, az iráni állami hírügynökség által "dokumentumfilmnek" nevezett műsortípussal.

A csatorna célja az állami televízió nemzetközi műsoraiért felelős igazgatója szerint az, hogy "alternatív nézőpontot" mutassanak a világnak. Amennyiben a műsort a vallási vezetők testülete ellenőrzi majd, ez biztosan sikerülhet is.

A Press TV négyszáz fős stábbal, 26 riportterrel kezdi meg munkáját. Külön tudósítóik lesznek Jeruzsálemben, illetve a ciszjordániai Ramallahban és Gázavárosban, de New Yorkban és Washingtonban is.