Aliz
6 °C
14 °C

Lebukott egy prostituálttal a New York-i kormányzó

2008.03.10. 22:53
4300 dollárt fizetett a New York-i kormányzó egy prostituáltnak szolgálataiért, azonban a rendelésről hangfelvétel készült, így Eliot Spitzer lebukott. Feleségével az oldalán jelentette be az esetet, többen lemondásra szólították fel. A rendőrség egy 50 fő prostituálthálózat ügyében nyomoz.

New York kormányzója, Eliot Spitzer prostituáltat rendelt egy washingtoni hotelbe, írja a New York Times. A beszélgetésről hangfelvétel készült, és egy az ügyben meghallgatott tanú a kormányzót azonosította kilences ügyfélként.

A demokrata politikus hétfőn bocsánatot kért viselkedéséért ugyanakkor kijelentette, hogy ez magánügy. A kormányzó mellett ott állt a felesége a nyilvános bocsánatkérés alatt. „Csalódást okoztam a családomnak, és nem tudtam megfelelni a magammal szemben támasztott elvárásoknak. Időt kell szentelnem annak, hogy visszaszerezzem a családom bizalmát” – nyilatkozta az AP-nek.

A demokrata kormányzó kampányában azt ígérte, hogy erkölcsi reformokat vezet be hivatali ideje alatt.

A kilences ügyfél a bírósági papírok szerint február 13-ára rendelte a prostituáltat, akit Kristennek hívtak. Spitzer aznap Washingtonba utazott, állítja egy ember, aki tudott a kormányzó útiterveiről. A kilences ügyfél egy meg nem nevezett szálloda 871-es szobájába hívta a prostituáltat. A kormányzó a Mayflower hotelben, de nem a 871-esben szállt meg.

Az AP szerint a prostituált szolgálataiért Spitzer 4300 dollárt (csaknem 750 ezer forint) fizetett. A kormányzó ellen nem indult nyomozás, de többen lemondásra szólították fel.

A prostituáltak ügyében több hónapja indult nyomozás, a gyanú szerint az 50 fős hálózat kifejezetten gazdag emberekkel létesített kapcsolatot, a szálak New York mellett Los Angelesbe, Miamiba, Londonba és Párizsba vezetnek. Múlt héten már letartóztattak négy férfit, akik ugyanannak a klubnak a tagjai, írja az AP.

Spitzer korábban államügyészként azzal szerzett magának nevet, hogy a Wall Street-i bűnözők ellen lépett fel. Jogászként legalább két prostitúciós hálózat felszámolásában is részt vett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?