Valér
-2 °C
0 °C

New York új kormányzója is megcsalta nejét

2008.03.18. 16:48
Megelőzendő a támadásokat, beiktatása után rögtön elismerte korábbi hűtlenségét New York új kormányzója. Patterson elődje egy prostituált miatt bukott. Patterson házassága válsága idején csalta meg a nejét, aki pedig őt.

Még el sem ült a taps beiktatási beszéde után, Savid Patterson, New York kormányzója nyilvánosan vallott korábbi hűtlenségéről, írja a New York Daily News. A szinte teljesen vak Patterson hétfőn lett New York első fekete kormányzója. Elődje, Eliot Spitzer március 12-én mondott le, mert az FBI nyomozása során kiderült, hogy egy elit kupleráj szolgáltatásait vette igénybe.

Patterson és neje, a 46 éves Michelle közös interjúban vallották meg, hogy házasságuk "rázós időszakában" 1999 és 2002 között kölcsönösen megcsalták egymást. A pár 1992-ben házasodott össze. "A házasságunkon érződött, hogy megkeseredhet. De elmentem tanácsadásra és úgy döntöttünk, megküzdünk a kapcsolatunkért. Michelle tisztában volt vele, mi folyik" - nyilatkozta az új kormányzó.

A házaspár azért állt a nyilvánosság elé, mert Patterson magánéletével kapcsolatban már napok óta pletykák terjengtek New York állam fővárosában, Albanyban. Patterson az interjúkban tagadta, hogy törvénytelen gyermeke lenne más nőtől.

A három évig tartó viszonya még okozhat bonyodalmakat. Patterson tagadni kényszerült, hogy állami pénzt is költött volna a viszony fenntartására. A nyilvántartások szerint 2001. szeptemberében az akkor még állami szenátor Patterson a kampánya során 456,46 dollárért két éjszakát töltött egy Quality Hotel nevű szállodában - az egyiket egy nappal a szeptember 11-i terrortámadások előtt. A kiadásokat "irodai kiadásként" számolta el a kampány.

Patterson állítása szerint kampánya egyik munkatársa szállt meg a szállodákban, a második alkalommal a szeptember 25-i demokrata előválasztás előtti éjszakán.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!