Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Tengerparton randizik Putyinnal Gyurcsány

2006.09.13. 09:58
Putyin februári látogatása után újabb magyar-orosz csúcstalálkozóra kerül sor, még szeptemberben. A Kreml közleménye szerint Putyin és Gyurcsány Szocsiban, az orosz elnök tengerparti nyaralójában tárgyalhat.


Az a part jó lesz?
Vlagyimir Putyinnal is találkozik Gyurcsány Ferenc Oroszország fekete-tengeri riviéráján. A Kreml tájékoztatása szerint az orosz elnök és a magyar kormányfő szeptember 18-án, Szocsiban, Putyin rezidenciáján tárgyalnak majd egymással.

Vlagyimir Putyin idén február 28-án Magyarországra látogatott, a találkozó alkalmából visszahozták Magyarországra a sárospataki könyvtár II. világháborúban hadizsákmányként elrabolt, felbecsülhetetlen értékű kincseit. A találkozón Putyin és Gyurcsány stratégiai gazdasági beruházásokról, egy közép-európai stratégiai gáztározó felépítéséről és a déli irányú gáz- és kőolajvezeték Magyarországon keresztül történő Európába vezetéséről is megegyeztek.

Gyurcsány és elődje, Medgyessy Péter stratégiai feladatának tekintette a rendszerváltás után megromlott, az Orbán-kormány idején mélypontra süllyedt magyar-orosz viszony javítását, ezért Medgyessy és Gyurcsány is Moszkvába látogatott.

A Kreml szűkszavú közleményéből nem derült ki, hogy mi lesz a szeptember 18-i találkozó témája, a magyar Külügyminisztérium egyelőre nem reagált az Index megkeresésére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!