Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Övre erősített pokolgép robbant Irakban

2005.07.29. 16:08
Kapcsolódó cikkek (1)
Huszonöt ember meghalt az iraki Rabía városában péntek délután, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy katonai toborzóközpontban.
Az első jelentések szerint legkevesebb huszonöt ember halálát okozta péntek délután egy öngyilkos merénylő az észak-iraki Moszul közelében, aki egy katonai toborzóközpont területén röpítette magát a levegőbe. A támadásban, amelyet a szíriai határtól nem messze fekvő Rabía városában hajtottak végre, harmincöt további személy sérüléseket szenvedett, mondta Szaíd Ahmed dandártábornok.

A merényletet a központ őrzött udvarán hajtották végre kiképzőgyakorlaton részt vevő újoncok között, ezért a rendőrség arra gyanakszik, hogy az őrök közül néhányan szándékosan beengedhették a katonák között elvegyülő robbantót. A terrorista az övére erősítette a robbanóanyagot, jelentette a BBC.

Rendőrök és a hadsereg újoncai gyakran esnek a felkelők áldozatául Irakban. Az utóbbi hónapokban az autóbombákkal elkövetett robbantásokhoz képest egyre gyakoribbakká váltak az olyan támadások, amelyeket öngyilkos merénylők testükre erősített pokolgépekkel hajtanak végre.