Ágnes
-1 °C
2 °C

Rakétatalálat érte a bagdadi amerikai nagykövetséget

2005.01.29. 19:30
Kapcsolódók (1)
A vasárnap kezdődő iraki választások előtt rakétatámadást követtek el a bagdadi amerikai nagykövetség ellen. Két amerikai meghalt, hat ismeretlen nemzetiségű ember megsebesült.
Órákkal az iraki választások kezdete előtt rakéta csapódott szombaton a bagdadi amerikai nagykövetség területére és megölt két embert, legalább hatot pedig megsebesített, közölték diplomáciai források.

Az iraki főváros központjában, a szigorúan védett zöld zónában lévő diplomáciai képviseletet sötétedés után érte a támadás. A robbanást a város távolabbi részein is hallani lehetett.

A Reuters jelentése szerint hat ember sebesült meg a támadásban. Bob Callahan követségi szóvivő szerint valamennyi áldozat amerikai állampolgár. Egy másik követségi forrás szerint a halottak egyike polgári személy, a másik tengerészgyalogos volt.

Az amerikai képviselet korábban Szaddám Huszein elűzött diktátor egyik palotája volt. A becsapódás az egyik melléképület mellett történt, ahol a misszió alacsonyabb rangú beosztottai dolgoznak, John Negroponte nagykövet és a vezető beosztottak pedig a főépületben.

Nem ez az első támadás a bagdadi amerikai nagykövetség ellen. Augusztusban két embert sebesült meg egy aknavetővel végrehajtott támadás után.