Piroska
-1 °C
5 °C

Rakétatámadás az afgán elnök ellen

2007.06.10. 11:27
Tálib harcosok bejelentették, hogy õk támadtak az afgán elnökre rakétákkal, amikor az éppen törzsi vezetõkkel találkozott Gazni tartományban. A támadás nem volt sikeres, Hamid Karzai folytatni tudta beszédét.

Tálib harcosok által indított rakéták csapódtak be vasárnap annak a helynek a közelében, a közép-afganisztáni Gazni tartományban, ahol Hamid Karzai államfõ törzsi vezetõkkel találkozott és éppen beszédet mondott - közölték nevük elhallgatását kérõ kormányzati tisztségviselõk.

A két rakéta a találkozónak helyet adó iskola körüli biztonsági övezeten kívül csapódott be - jelentette a francia hírügynökség helyszínen tartózkodó fotóriportere. Egy kormányzati tisztségviselõ szerint a támadásnak egyetlen áldozata sincs, és Karzai elnököt az incidens nem zavarta meg beszédében. Programján sem kellett változtatni, és már vissza is tért a fõvárosba.

Kari Juszef Ahmadi, a tálibok egyik szóvivõje telefonon közölte, hogy fegyvereseik indítottak összesen 12 rakétát a gyûlés helyszíne felé.

Karzai ellen 2002 szeptemberében Kandahárban és 2004-ben Paktia tartományban is kíséreltek meg merényletet, de sértetlen maradt. Mindig szigorú biztonsági intézkedések közepette utazik az országban.