Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harminc halott a hajnali merénylethullámban

2004.09.18. 11:03
Egy középiskola felvételi eredményeire várakozó diákcsoportot is támadás ért Irakban szombat reggel. Az új rend ellen lázadó fegyveresek Moszulban, Bagdadban és Kirkukban is merényletet követtek el. Kirkukban a hadseregbe jelentkezők között robbantottak, legalább huszonhárman életüket vesztették.
Közel harminc halálos áldozata és negyven sebesültje volt a szombaton Irak több városában végrehajtott merényletsorozatnak. Kirkukban az iraki nemzeti gárda főhadiszállásánál robbantottak a felvételre várók tömegében. A helyi rendőrség adatai szerint huszonhárman életüket vesztették, húszan megsebesültek. Az AP húsz, a BBC tíz halotról tud.

A szunnita ellenállás egyik központjának számító Baakúbában egy műszaki középiskolát ért aknatámadás, tizenegyen megsebesültek. Az áldozatok többségükben a felvételi eredményekre váró diákok és szüleik.

Erős robbanás rázta meg hajnalban Bagdadot is, egy út mentén elhelyezett pokolgép egy embert megölt, két másikat megsebesített. A robbanás megsemmisített egy elhaladó gépkocsit is. A merényletet Bagdad egyik legforgalmasabb kereskedelmi negyede mellett követték el.

A szunnita arab-kurd vegyes lakosságú Moszulban az állami kőolajipari vállalat egy magas rangú vezetője ellen követtek el merényletet. Mohamed Zibari három autóból álló konvojára ismeretlenek nyitottak tüzet, lesből. A kibontakozó tűzharcban páncéltörő gránátokat is bevetettek. Zibari öt testőre meghalt, négy megsebesült, a vállalatvezető megmenekült.