Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Megerőszakolt nőt bosszultak meg az iraki terroristák

2006.07.11. 15:07
Bosszúból öltek meg három amerikai katonát egy hónapja az iraki terroristák. A június 16-án Juszifija mellett elrabolt katonák abban az alakulatban szolgáltak, ahol a március 12-én egy iraki lányt megerőszakoló, majd családjával együtt legyilkoló katona is.

Bosszúból gyilkolt és csonkított meg három amerikai katonát egy iraki terroristacsoport, jelentette az AP. A hírügynökség a terrorista honlapokon megjelent közleményeket tanulmányozó SITE központ jelentése alapján írja, hogy a Mudzsahedek Súra Tanácsának közleménye szerint három amerikai katonát végeztek ki jíúniusban, megbosszúlva egy amerikai közkatona és négy társa március 12-én megerőszakolt és megölt egy iraki lányt, majd lemészárolta családját is.

Az erőszakoskodó, időközben leszerelt katonát az Egyesült Államokban bíróság elé állították, még aktív társai ügyében a katonai bíróság kezdte meg az eljárást, ha bűnösnek találják őket, akár halálra is ítélhetik valamennyiüket.

A Tanács közleménye szerint harcosaik a bűnös katona alakulatának tagjait ejtették túszul, akiket ki is végeztek. Az egyik katonát le is fejezték. A katonákat június 16-án rabolták el Bagdadtól délnyugatra, Juszifija közelében. Holttesteiket három nappal később találták meg az amerikaiak, akik tagadták, hogy az emberrablásnak köze lehet a március 12-i erőszakhoz.

A nemi erőszak és a gyilkosságok ha lehet még tovább rontották az amerikaiak hírnevét. Az elmúlt hónapokban több súlyos amerikai katonai túlkapás lepleződött le, emiatt az amerikaiaknak egyre nehezebb fenntartaniuk a mostani rendszert, miszerint az iraki hatóságok nem járhatnak el az amerikai katonákat is érintő ügyekben. Nuri al-Maliki iraki kormányfő máris független vizsgálatot követel a március 12-i erőszak ügyében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!