Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megerőszakolt nőt bosszultak meg az iraki terroristák

2006.07.11. 15:07
Bosszúból öltek meg három amerikai katonát egy hónapja az iraki terroristák. A június 16-án Juszifija mellett elrabolt katonák abban az alakulatban szolgáltak, ahol a március 12-én egy iraki lányt megerőszakoló, majd családjával együtt legyilkoló katona is.

Bosszúból gyilkolt és csonkított meg három amerikai katonát egy iraki terroristacsoport, jelentette az AP. A hírügynökség a terrorista honlapokon megjelent közleményeket tanulmányozó SITE központ jelentése alapján írja, hogy a Mudzsahedek Súra Tanácsának közleménye szerint három amerikai katonát végeztek ki jíúniusban, megbosszúlva egy amerikai közkatona és négy társa március 12-én megerőszakolt és megölt egy iraki lányt, majd lemészárolta családját is.

Az erőszakoskodó, időközben leszerelt katonát az Egyesült Államokban bíróság elé állították, még aktív társai ügyében a katonai bíróság kezdte meg az eljárást, ha bűnösnek találják őket, akár halálra is ítélhetik valamennyiüket.

A Tanács közleménye szerint harcosaik a bűnös katona alakulatának tagjait ejtették túszul, akiket ki is végeztek. Az egyik katonát le is fejezték. A katonákat június 16-án rabolták el Bagdadtól délnyugatra, Juszifija közelében. Holttesteiket három nappal később találták meg az amerikaiak, akik tagadták, hogy az emberrablásnak köze lehet a március 12-i erőszakhoz.

A nemi erőszak és a gyilkosságok ha lehet még tovább rontották az amerikaiak hírnevét. Az elmúlt hónapokban több súlyos amerikai katonai túlkapás lepleződött le, emiatt az amerikaiaknak egyre nehezebb fenntartaniuk a mostani rendszert, miszerint az iraki hatóságok nem járhatnak el az amerikai katonákat is érintő ügyekben. Nuri al-Maliki iraki kormányfő máris független vizsgálatot követel a március 12-i erőszak ügyében.