Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Robbantássorozat Thaiföldön

2006.09.16. 19:11
Három, más információk szerint hat bomba robban Thaiföld déli részén. Az iszlám szélsőségesek 2004 óta tartják rettegésben az országrészt.

Bombák robbantak több különböző szaküzletben szombat este Thaiföld déli részén. A merényletekben legalább négyen meghaltak, és több tucatnyian megsebesültek a helyi tévéadások szerint, írta meg a CNN. A thai hatóságok számítottak pokolgépes merényletekre egy szélsőséges szervezet megalakulásának évfordulója miatt, de csak a muszlim többségű területeken, így meglepetésként értékelték a Hatjajban végrehajtott támadásokat, írta az MTI. A rendőrség szerint az egyik áldozat egy kanadai turista, a másik egy thaiföldi lakos, de még nem lehet tudni, hogy a kórházakban is elhunyt-e valaki.

Egyszerre robbantak

A tévécsatornák képeket mutattak a helyszínekről, ezeken látni lehetett, ahogy az Odean a Lee Garden és a Big C boltok lángokban állnak. Az RTL Klub híradója hat bombáról tud, melyek motorkerékpárokon robbantak. A CNN információi szerint este 8 óra 20 perckor robbantak a szerkezetek, a BBC úgy tudja, hogy mobiltelefonokkal irányították a robbantás. A városban leállították a mobilszolgáltatást, hogy megelőzzék az esetleges további terrorcselekményeket. Még nincsenek pontos adatok az áldozatokról, az iTV televíziós hálózat 30 sérültről beszél, az MTI 50 sebesültről tud

A támadás csak pár órával azután következett be, hogy a katonaság rendet teremtett a déli országrészben, ahol iszlám szélsőségesek lázongnak már jó ideje. A hivatalos álláspont szerint iszlám szeparatisták követték el a mostani támadássorozatot is. Ezeknek a csoportoknak több mint két éve tartó merényletei 1700 halálos áldozatot követeltek a térségben, leginkább civilek haltak meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?