Valér
4 °C
8 °C

Széket vágott vitapartneréhez a dühös republikánus

2006.08.09. 13:48
Az amerikai választási kampányokban nem szokatlan a durvulás, de ami kedden történt, az még ott is ritkának számít. Egy republikánus újságíró élő tévévitában vágott egy nehéz fémszéket egy demokrata tanácsnokjelölthöz.

Tetlegességig fajult egy élő televíziós vitaműsor az Egyesült Államokban, jelentette a CBS tampai adójának regionális híradója. Joe Redner helyi sztriptízbártulajdonos, a Demokrata Párt Brooke megyei tanácsnokjelöltje egy republikánus újságíróval, Tony Catsszel vitatkozott a floridai Tampában.

Redner sztriptízbártulajdonosként egyértelműen az Amerikában liberálisnak nevezett radikális baloldal képviselője, vitapartnere pedig ismert konzervatív. A keddi már harmadik tévévitájuk volt, a vitavezető újságíró szerint az első kettő sem volt túl nyugodt.


Kemény érv
Forrás: CBS News

De vér keddig nem folyt. A harmadik vita azonban nagyon eldurvult, Redner és Cats éppen fennhangon hazugcsalózta egymást, amikor a republikánus kiviharzott a képből. Redner vitapartnere távozását kihasználva programja fejtegetésébe kezdett, amikor váratlanul egy fehér fémszék reült be a képbe és fejen találta a sztriptízbáros tanácsnokjelöltet.

"Fogalmazzunk úgy, hogy az incidens nem rontott kettejük viszonyán" - érzékeltette a vitapartnerek egymás iránti érzelmeit a vitavezető a CBS híradójának nyilatkozva. Redner is így gondolja. Ugyan, mint mondta, arra igazán nem számított, hogy nehéz tárgyakat vágjanak a fejéhez, mivel csak kisebb dudorok keletkeztek a testén, nem tesz feljelentést.