Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Sátorvárosok és kormányzati konténerek

2001.02.05. 11:56
Az indiai illetékesek sátorvárosokat kívánnak felállítani a hajléktalanul maradt túlélők számára. A segélyszervezetek szerint még nincs járvány a térségben, ám továbbra is tartani kell annak kialakulásától. George Fernandes védelmi miniszter szerint soha nem fogják pontosan megtudni, hogy hányan haltak meg a január 26-i katasztrófában.
Ideiglenes sátorvárosokat kívánnak felállítani az indiai hatóságok a közel 300 ezer hajlék nélkül maradt embernek - írja a Reuters hírügynökség. A lassú beavatkozás miatt sokat kritizált kormány elképzelései szerint a sátorvárosoknak saját kórházuk, iskolájuk, üzleteik lesznek. A térségben közel 70 ezer sátrat osztottak szét, de összesen 150 ezerre lenne szükség. A kormányzati irodák konténerekben kaptak helyet, közel 50-et küldtek a helyszínre.

Nincs járvány

Enyhe utórengések
Hat újabb - a Richter-skála szerint 3,5-4,5 közötti erősségű - utórezgés rázta meg vasárnap az indiai Gudzsarát államot, ahol január 26-án több tízezer ember halálát okozta egy 7,9 erősségű földrengés. Anyagi és személyi kár nem történt.

A helyszínen dolgozó segélyszervezetek szerint egyelőre nincs járvány a térségben. A Reutersnek nyilatkozó Gemini Pandya a Vöröskereszt szóvivője szerint ha az emberek továbbra is a szabad ég alatt élnek, és nincs elegendő friss víz, az megbetegedésekhez vezethet.

Egy kormányzati szóvivő szerint a régió 400 érintett falva közül 169-ben letakarították a romokat. A hatóságok jelenleg arról tárgyalnak a falvak lakóival, hogy eredeti helyén építsék-e újra azokat, vagy más helyre költöztessék.

Az áldozatok pontos száma örökre ismeretlen marad

Bhuj városát látogató George Fernandes védelmi miniszter szerint a földrengés áldozatainak pontos számát sose fogják megismerni. Egy héttel korábban a védelmi miniszter 100 ezer halottról beszélt. A hatóságok felmérése szerint a földrengés 30 ezer áldozatot követelt.  • Vennék
  • Hírek