Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Szombaton újabb földrengés lesz Indiában?

2001.02.02. 11:48
Egy hindu csillagjós szerint a bolygók kedvezőtlen állása miatt újabb földrengés várható szombatra - a veszély elől már többen menekülnek. Az indiai kormány új adókat vezetett be a földrengés rázta vidék újjáépítésére.

Egy héttel a mindent elsöprő földrengés után az indiai Ahmedabad város lakói egy hasonló erejű földmozgástól tartanak. A Reuters hírügynökség szerint a napilapok tele vannak egy hindu csillagjós jóslataival, mely szerint egy nagy erejű földrengés fogja megrázni Gujarat államát szombaton. Az új katasztrófa körüli pletykák miatt sokan a szabad ég alatt töltik a péntekről szombatra virradó éjjelt, többen pedig magas épületek nélküli térségekbe utaznak el.

A hindu csillagjós szerint - aki egy belvárosi ,,paanban" (bétellevél üzlet) folytatja tevékenységét - az indiaiak csupán február harmadik negyedében lesznek biztonságban, addig a Plutó, a halál bolygója a hindu csillagászatban, illetve a Mars, az agresszió csillaga baljóslatú egyenes vonalat alkotnak.

A hatóságok szerint legkevesebb 30 ezren meghaltak az egy hete történt földrengésben. Közel 300 ezren fedél nélkül maradtak, jelentős többségük azóta is a szabad ég alatt, friss víz és alapvető élelmiszerek nélkül él. A halottak nagy része még mindig a romok alatt hever, sok test már bomlásnak indult.

Az indiai kormány csütörtökön új adókat vezetett be, melyből a földrengés okozta károkat kívánják mérsékelni. Az új adókkal közel 300 millió dollárt szeretnének begyűjteni, a felmérések szerint a kormánynak 3 milliárd dollárba kerül az újjáépítés - és ez az összeg nem tartalmazza a megépítendő lakások és újraindítandó vállalkozások költségét.  • Vennék
  • Hírek