Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hat halálos áldozata van az új-zélandi repülőbalesetnek

2002.01.19. 14:53
Öt turista és a pilóta életét vesztette, amikor egy kisgép hegyoldalnak ütközött Új-Zélandon. A baleset jó látási viszonyok között történt, okait még vizsgálják.
Az áldozatok két skót turista - feltehetőleg egy házaspár -, egy új-zélandi és két kanadai állampolgár, akik Te Anauból Milfordba szerettek volna utazni. Az egymotoros Cessna 207 típusú gép helyi idő szerint szombat reggel 9.30 kor zuhant le, 11 kilométerre Milford Soundtól. A gép mintegy 1400 méteres magasságban, minössze hatvan méterre a csúcstól csapodott a hegyoldalba.

Jó látási viszonyok, tapasztalt pilóta

A légitársaság vezetője egyelőre nem tudott mit mondani a baleset lehetséges okairól. Elmondta, hogy gyönyörű volt az idő, a kisgép 25 éves pilótáját pedig tapasztalt, ügyes embernek ismerte. Az új-zélandi rádió munkatársa szerint szemtanúk azt mondták, hogy a gép szokatlanul alacsonyan repült, mielőtt lezuhant-jelentette a BBC.