Donát
-4 °C
2 °C

Megmozdul az amerikai légierő

2001.09.19. 22:50
Több mint száz amerikai harci repülőt, köztük vadászgépeket, bombázókat és felderítő gépeket helyeznek át a Perzsa öböl környéki bázisokra - értesült a CNN. Az akció neve "Infinite Justice", vagyis "Végtelen Igazság".
A légierő így készenlétben lesz, ha Bush elnök konkrét lépésre szánja el magát Afganisztán ellen - magyarázták Pentagon-beli források a hírtelevíziónak.

Vadász, bombázó, felderítő

A Végtelen Igazság nevű akció során legalább száz harci gépet visznek az Öböl környékére
Az akció során F-15E Strike Eagle és F-16 tipusú vadászgépeket, illetve B-1-es bombázókat is felvonultatnak. Részt vesznek kisegítő egységek, így AWACs és U2 felderítőgépek is. A hadvezetéshez közelálló források a csapás sikerét a felderítés pontosságától tették függővé.

Valószínűleg B-52-es bombázók települnek a Diego Garcián található brit-amerikai bázisra. A USS Enterprise és a USS Carl Vinson anyahajó már a térségben van, a USS Theodore Roosevelt szerdán indult el Norfolkból.

A CNN úgy tudja, hogy az Észak-Carolina állambeli Fort Bragg támaszpontról 45 ezer katonát is átdobnak majd a közép-keleti térségbe.

Tehetetlen kémek

Richard Shelby befolyásos republikánus szenátor közben az amerikai hírszerző szervezetek tehetetlenségét ostorozta a terrorista támadások miatt. A CIA-nak voltak információi a későbbi géprablókról, ezeket átadta az FBI-nak és a bevándorlási hatóságoknak, de egyik szervezet sem tartóztatta le őket - fortyant fel a honatya.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft