Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Lezuhant egy kisgép Ausztráliában

2001.11.27. 11:36
Ipari övezetre zuhant le kedden egy kisgép Ausztrália keleti részén: a gépnek mind a négy utasa meghalt. A repülő utasai az ausztrál Queensland állam egészségügyi minisztériumában dolgoztak.

Kevéssel felszállása után kedden délelőtt (a Toowoomba repülőtérről) az ausztrál Eastland Air légitársaság egyik kisgépe egy ipari övezetre zuhant Ausztrália keleti részén, Brisbane-től északnyugatra. A gépen utazó négy személy meghalt. Bár az áldozatok neveit nem hozták nyilvánosságra, azt tudni lehet, hogy a fedélzeten az ausztrál Queensland állam egészségügyi minisztériumának munkatársai utaztak. A tragédiáról az egészségügyi miniszter, Wendy Edmond értesítette a helyi parlamentet.

A hírforrások nem említik a lezuhant gép típusát.

Szerencse a szerencsétlenségben

A helyi mentőcsapat vezetője szerint "szerencse a szerencsétlenségben", hogy a gép nem zuhant lakott területre. A rendőrség szerint az ikerhajtóművel rendelkező gép fákat rongált meg és elektromos huzalokat szakított le zuhanása közben. A gép kettétört, és földet érése után kigyulladt. A baleset okát egyelőre nem ismerik. Közel ötezer otthon áram nélkül maradt a tragédia miatt.

A The Age ausztrál lap tájékoztatása szerint a szemtanúk azt nyilatkozták, a zuhanás előtt a gép hajtóműveinek zaját már nem lehetett hallani, így feltételezik, hogy azok meghibásodása okozhatta a tragédiát.

Motorhiba miatt visszatért egy Boeing

Ugyancsak kedden egy, a melbournei repülőtérről induló Boeing 767-es (Quantas légitársaság) kevéssel felszállása után visszatért a repülőtérre, miután egyik hajtóműve meghibásodott. Az incidensben senki sem sérült, meg, a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.