Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

A Reuters kocsiját találta telibe az izraeli légierő

2006.08.27. 09:06
Az izraeli légierő támadta azt a gázai járművet, melyben a Reuters munkatársai utaztak. Két súlyos sérültje van az incidensnek.

Az izraeli légierő egy gyanús járművet vett célba még szombaton. A légicsapást követően derült ki, hogy az autóban a Reuters hírügynökség munkatársai utaztak. A támadás nyomán egy újságíró súlyosan megsérült. A járműben utazó operatőr pedig eszméletét vesztette.

Az izraeli hadsereg szerint a támadásra azért volt szükség, mert a jármű harci övezetben gyanúsan közlekedett. Arról pedig nem volt információjuk, hogy az autóban a hírügynökség munkatársai utaznak.

A Reuters megjegyzi, hogy ugyan a gépkocsi minden oldalán (még a tetején is) feliratok jelezték, hogy a média járművéről van szó, a légitámadás sötétedés után érte az újságírókat.

Az incidens idején az izraeli hadsereg alakulatai a Gázaváros mellett található Sidzsaija településre törtek be, a Reuters munkatársai pedig ezt az eseményt szerették volna végigkövetni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek