Judit
2 °C
7 °C

Revizionista röplapokat osztogatnak Romániában

2002.09.26. 11:43
A Trianon előtti Magyarország helyreállítását követelő röplapokat osztogattak a többségében magyarok lakta Hargita és Kovászna megye több településén - közölte csütörtöki számának címoldalán az Adevarul című román napilap.
A román lap szerint az irredenta röplapokat az internetről töltötték le és fénymásolóval sokszorosították a budapesti székhelyű Magyar Revizionista Mozgalom szélsőséges szervezet helyi szimpatizánsai.

Revíziós tüntetés Budapesten
Kórházban is osztogatták a röplapokat

Ilyen röplapokat osztogattak egyebek között a sepsiszentgyörgyi megyei kórházban. "Magyarország megszállt ország, mivel jelenlegi határain túl a szélrózsa minden irányában magyarok milliói élnek szülőföldjükön olyan országok elnyomása alatt, amelyek még nem is léteztek, amikor ezek a földek Magyarországhoz tartoztak" - idézett a röplapok tartalmából az Adevarul.

A román lap érthetetlennek tartja, hogy a román rendőrség helyi szerveinek nincs tudomásuk a röplapok megjelenéséről.

Tépett román zászlók

Az Adevarul ezzel egy időben arról is beszámolt, hogy Hargita megye prefektusa, Mircea Dusa rendkívül kemény hangon tette szóvá: a megye számos iskolájának épületén kifakult, rongyos román zászlók lógnak, egyes iskolai épületekre pedig egyáltalán nem tűzték ki a román nemzeti lobogót.

Az iskolák igazgatói két hetet kaptak arra, hogy pótolják a hiányosságokat, ellenkező esetben másfajta intézkedéseket fogunk hozni - idézte a megyei prefektust a román lap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?