Valér
4 °C
8 °C

Nagyot botlott Rice nyelve Moszkvában

2005.04.20. 14:38
Orosz nyelven próbált interjút adni Moszkvában Condoleezza Rice. A pályafutását Oroszország-szakértőként kezdő amerikai külügyminiszter nyelve többször is beletört a kísérletbe, egyik elszólásában arról beszélt, hogy indulna az Egyesült Államok elnökségéért.

Kellemetlen bakit ejtett moszkvai rádióinterjújában Condoleezza Rice. A pályafutását Oroszország-szakértőként kezdő Rice oroszul próbált válaszolni a műsorvezető és a hallgatók kérdéseire az Eho Moszkvi rádió adásában. Ám amikor arról kérdezték, megpályázza-e az elnökséget, megbotlott a nyelve, írja a Reuters.

"Da", választolta a kérdésre, amit aztán hét nyettel próbált egyértelműen semlegesíteni. Amikor aztán egy kislány a karriersikerei eléréséről kérdezte, már angolra váltott. "Ezt túl bonyolult lenne megválaszolni" - mondta. "Nagy lehetőség volt számomra a visszatérés Oroszországba. Szeretem az országot, a kultúráját és a nyelvét" - folytatta angolul.

Ezt bizonyítandó újra oroszra váltott. Feltehetően azt akarta mondani, hogy következő interjúját oroszul szeretné adni, ám az adni ige helyett a "pénzt keresni" értelmű, hasonló igealakot használta, írja a Reuters.

"Nehéz lesz ez, kijöttem a gyakorlatból, a maguk nyelve meg tele van ezekkel a szörnyű esetekkel. Ez bonyolult nekünk, nehéz hibátlanul beszélni" - szabadkozott végül az oroszszakértő külügyminiszter.