Valér
4 °C
8 °C

Ötven halottja van a thaiföldi robbanássorozatnak

2001.10.25. 09:23
Legkevesebb ötven halottja és negyven sérültje van annak a hatalmas robbanássorozatnak, amely csütörtök reggel rázta meg a thaiföldi hadsereg egyik lőszerraktárát. A hivatalos kommentár szerint véletlen baleset történt.
"Épp most hallottam, hogy halottak is vannak, de pontos számokat még nem tudunk" - közölte az országos rádióban Puracsai Piemszombun védelmi miniszter. Bangkoki források később ötven halottról és negyven sérültről számoltak be, hozzátéve, hogy az utóbbiak közül kettő állapota súlyos, ám az adatok még nem véglegesek.

Véletlen balesetre gyanakodnak

A védelmi miniszter kijelentette: valószínűleg gondatlanságból következett be a szerencsétlenség a tartomány északnyugati Pakcsong körzetében, egy lőszerszállítmány kirakodása közben. Thakszin Sinavatra kormányfő is megerősítette, hogy minden valószínűség szerint véletlen baleset történt.

Az első, igen erős detonációt egy sor kisebb követte, és a folytatódó robbanások még négy óra múltán sem tették lehetővé a helyszín megközelítését - írja az AFP, megjegyezve, hogy Thaiföldön eléggé gyakoriak a robbanások a hadsereg lőszerraktáraiban.