Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Paradicsomot dobtak Robertsonhoz

2002.11.22. 18:19
Két oroszul beszélő fiatal férfi paradicsomot, vagy vízzel teli léggömböket dobott George Robertson felé, a NATO-főtitkár sajtótájékoztatóján. A cseh védelmi miniszter úgy vélekedett, hogy egy paradicsom nem tudja sikertelenné tenni a sikeres NATO-csúcsot.
Valószínűleg paradicsomot dobott George Robertson NATO-főtitkár felé két fiatal férfi, aki részt vett prágai NATO-csúcstalálkozót záró sajtóértekezleten. A biztonsági őrök azonnal körülfogták Robertsont, míg a két férfit kivezették a teremből. Más rendőrségi forrásokból származó értesülés szerint a fiatalok vízzel töltött vörös léggömböket dobtak Robertsonra.

Tekintse meg galériánkat Klikka képre!
Mindkét rendbontó oroszul beszélt, s rendezők szerint orosz újságíró-igazolvánnyal tartózkodtak a teremben. Oroszul azt kiabálták Robertson felé, hogy a NATO rosszabb mint a Gestapo. Amikor elvezették őket, egyikük azt mondta a teremben lévő újságíróknak, hogy ők az orosz Nemzeti Bolsevik Párt aktivistái. "Gyermekeink vére szárad mindnyájatok kezén!" - kiabálta a vörös karszalagot viselő másik fiatalember.

"Ez bosszantó, botrányos, de legalábbis illetlen viselkedés" - mondta újságíróknak Alexandr Vondra, a cseh kormány NATO-csúccsal foglalkozó biztosa. Szerinte olyasféle botrányról van szó, mint amikor két évvel ezelőtt Madeleine Albright asszonyt, az USA cseh származású külügyminiszterét dobálták meg a brünni egyetem aulájában az anarchisták. A teremben jelen lévő Jaroslav Tvrdík cseh védelmi miniszter szerint "egy paradicsom" még nem tudja megváltoztatni azt a tényt, hogy a csúcstalálkozó sikeres volt.

Maga Robertson nem csinált ügyet az incidensből, nem is kommentálta azt. A péntek délután véget ért prágai NATO-csúcstalálkozón ez volt az első incidens