Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrizetben a kolozsvári fiú támadói

2008.03.16. 14:13
Két gyanúsítottat állított elő a kolozsvári rendőrség, a gyanú szerint a 17 és a 18 éves román fiatalok szombaton megvertek egy 17 éves magyar fiút, aki piros-fehér-zöld zászlóval és kokárdával ment a helyi március 15-i ünnepségre. Egy román szélsőjobboldali csoport magyarellenes rendezvényt tartott szombaton, a két támadó ennek a szervezetnek lehet a tagja.

Két román fiatalt vett őrizetbe a kolozsvári rendőrség, a csendőrséggel együttműködve azonosították a városban március 15-én megvert magyar fiatalember bántalmazóit. A román hírügynökségek a Kolozs megyei rendőrség vasárnapi közleményére hivatkozva jelentették, hogy a hatóságok előállítottak egy 17 és egy 18 éves román fiatalembert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az előző napon bántalmaztak egy magyar fiút.

A 17 esztendős magyar fiatalember piros-fehér-zöld zászlóval és kokárdával ment a helyi március 15-i ünnepségre. Az incidens áldozata azt vallotta a rendőrségnek, hogy a Noua Dreapta (Új Jobboldal) nevű szélsőjobboldali szervezet által rendezett magyarellenes tüntetés résztvevői voltak a támadói.

A Transindex erdélyi hírportál értesülései szerint a fiú az ütlegelés miatt a földre zuhant, elvesztette eszméletét, de szemtanúk szerint tovább rugdosták. A portál szerint a magyar fiatal a Mikó (Clinicilor) utcai klinika sürgősségi osztályán volt, mert a család törvényszéki orvosi látlelet birtokában feljelentést szándékozott tenni.

A kolozsvári rendőrség a vasárnapi hírek szerint két román fiatalembert vett őrizetbe. A közleményt idéző hírügynökségek szerint mindketten több ütést mértek a magyar fiatalember arcára és testére, majd eltulajdonították a nála lévő magyar zászlót.

A hírportál ezzel kapcsolatban tudósít arról is, hogy az Új Jobboldal tüntetésen csaknem hetvenen vettek részt, többségük középiskolásnak kinéző fiatal volt. A szónokok kifejtették, a magyarok a saját országukban alázzák meg és provokálják a románokat a március 15-i megemlékezésekkel, mert ezzel arra a napra emlékeztetnek mindenkit, amikor Erdélyt Magyarországhoz csatolták. Felszólította a román államfőt, a miniszterelnököt és minden állami szervet, hogy ne tűrjék tovább a magyar párt jelenlétét a kormányban.