Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Szirénázó mentővel vitette magát a tévébe

2007.06.13. 11:47
Betegséget színlelt, hogy a bedugult római utcákon mentőautóval vitethesse magát hivatalos programjára egy olasz szenátor. Odaért időben, a felháborodás hullámai viszont arra kényszerítették, hogy felajánlja lemondását.

Gustavo Selva, az újfasiszta gyökerű Nemzeti Szövetség (AN) egyik vezető politikusa, egy tévéműsor felvételére igyekezett szombaton, de a római közlekedés George W. Bush amerikai elnök látogatása miatt megbénult.

Szívfájdalomra panaszkodott, mentőt hívott és a mentőautó személyzetét megfenyegetve a tévéállomás címére vitette magát.

"Bevetettem egy régi újságírótrükköt" - hencegett a helyszínre érkezve a 81 éves szenátor, aki azonban az ezt követő felháborodás nyomán kénytelen volt benyújtani lemondását.

A szenátus elnökének írt lemondó levélben megdicsérte a mentősöket a "gyors és hatékony kiszolgálásért." Az ironikus megjegyzés nem keltett derültséget a baloldali Prodi-kabinetben.

"Elképesztő arroganciája tragédiát is okozhatott volna, ha valakinek igazán szüksége lett volna a mentőautóra" - nyilatkozta Livia Turco egészségügyi miniszter, és vizsgálatot is indított az ügyben.

A szenátus - az olasz törvényhozás felsőháza - is vizsgálódik, majd szavazással dönt a lemondás elfogadásáról.