Emőke
-4 °C
9 °C

Vesekövet találtak Bush agyában

2005.09.16. 16:39
Karl Rove veseköve lehet a magyarázata Bush tragikus teljesítményének a Katrina hurrikán pusztítását követő hetekben. Az elnököt két választási győzelemre vezető főguru a fájdalomtól beszélni sem tud.

Görcsben fetreng a fájdalomtól Karl Rove, Bush elnök mindenes főguruja, két választási győzelmének főmérnöke. A washingtoni köznyelvben csak Bush agyának nevezett Rove a fájdalmas betegség miatt az elmúlt hetekben többször is kihagyta az elnöki válságstáb gyűléseit - ez meg is látszott Bush és kormánya a Katrina hurrikán pusztítását követő káoszra adott válaszain, írja a New York Daily News.


Karl Rove

A lap értesülései szerint Rove augusztus eleje óta már kétszer is kórházba került problémájával. A Fehér Ház hivatalosan nem kívánta kommentálni Rove egészségi állapotát, az elnök közvetlen környezetének belső sezrveit szigorú titoktartás övezi, írja a lap.

A vesekő meglehetősen fájdalmas betegség, az első görcsök akkor jelentkeznek, amikor a vizelet kikristályodásával keletkező kő blokkolja a húgyvezetéket. A fájdalom a gerincre is átsugározhat, és akár állandó szédülést, hányingert is okozhat.

"A fájdalom a kő méretétől függ, a borzalmastól az elviselhetetlenig fokozódhat" - nyilatkozta a lap washingtoni irodavezetője, aki maga is vesekővel küzd. "Lehet, hogy Rove politikai zseni, de kizárt, hogy az elmúlt hetekben bárkinek tanácsot adott. A legtöbb, ami tőle telhetett a halk nyögdösés volt" - tette hozzá.