Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Számítógépes támadást is indíthatnak Irak ellen

2003.02.07. 10:53
Irak számítógépes hálózata ellen is támadást indíthat az Egyesült Államok. A védelmi minisztérium fél évvel ezelőtt kapott szigorúan titkos felkérést az informatikai hadviselés irányelveinek kidolgozására - mondták el anonimitásukhoz ragaszkodó kormányzati források a Washington Postnak.
Az ellenséges számítógépes hálózatok elleni támadások irányelvének kidolgozására utasította kormányát George Bush - jelentette a Washington Post. A napilap értesülései szerint Bush tavaly júliusban írta alá a titkos utasítást a szabályrendszer kidolgozására.

Szigorúan titkos

Az eddig szigorú titokként kezelt program célja az ellenség számítógép-hálózatának és az ahhoz kapcsolódó egyéb eszközök - radarrendszerek, telefonhálózatok, elektromos berendezések - megbénítása. A szigorúan titkos információkat nevük elhallgatását kérő kormányzati források szivárogtatták ki a Postnak.

Irak ellen is bevetnék

"Az utóbbi időben olyan találgatások terjedtek el széles körben, hogy a Pentagon fontolgatja: számítógépes támadást is indít Irak ellen, ha az elnök végül is úgy dönt, hogy hadba száll az arab ország ellen annak tiltott fegyverprogramjai miatt" - idézett a Reuters a washingtoni lapból.

Valós idejű stratégia

A névtelenül nyilatkozó tisztségviselők nem kívántak beszélni arról, hogy folynak-e ilyen előkészületek. Az Egyesült Államok eddig még nem élt a komputeres támadás eszközével, de a Pentagon fokozza az informatikai fegyver kifejlesztését célzó erőfeszítéseit - nyilatkozták a lapnak.  • Eladnék
  • Hírek