Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Nem nyomoznak a halált okozó minisztercsemete ügyében

2005.11.22. 15:58
Bűncselekmény hiányában a moszkvai rendőrök nem nyomoznak a miniszterelnök-helyettessé avanzsált Szergej Ivanov védelmi miniszter fiának ügyében. A 28 éves bankár halálra gázolt egy idős asszonyt.

Az orosz védelmi miniszter fia nem vétkes egy idős asszony elgázolásában, tudatta a nyugat-moszkvai körzeti rendőrség kedden a hozzátartozókkal, miután bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást.

Szabályosan, vagy nagy sebességgel?

Szergej Ivanov miniszter 28 éves fia, Alekszandr Ivanov bankár május 20-án este gázolta halálra a Lobacsevszkij úton a 68 esztendős Szvetlana Beridze nyugdíjast, aki a zebrán ment át, állítólag zöld jelzésnél. A rendőri vizsgálat szerint a nyugdíjas asszony egy iránytaxi mögül lépett elő, az ifjú Ivanov, aki óránként 58 kilométeres sebességgel, szabályosan haladt Volkswagen Borájával, nem tehetett a balesetről.

Az áldozat lánya, Nyina Pljuscs viszont szemtanúja volt a balesetnek, azt állította a Gazeta.ru internetes lapnak, hogy az autó legalább 120-szal száguldott, és a gázolástól édesanyja belső szervei szétzúzódtak, teste pedig négy métert repült felfelé és húsz métert előre.

Szergej Ivanov egy hete miniszterelnök-helyettessé lépett elő, karrierjét fiának halált okozó gázolása egyáltalán nem befolyásolta, jegyezték meg moszkvai megfigyelők.