Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Csak feltétel nélküli megadást fogadna el az USA

2003.04.01. 23:00
Nem igazak a tűzszüneti tárgyalásokról szóló hírek - jelentette ki Donald Rumsfeld. A védelmi miniszter szerint a bukását érző rezsim csak az irakiakat akarja megtéveszteni. Amerika csak a feltétel nélküli megadást fogadja el.
"A háború csak az iraki rezsim feltétel nélküli megadásával végződhet" - jelentette ki Donald Rumsfeld. A védelmi miniszter szerint a bagdadi rezsim mindenféle álhíreket terjeszt állítólagos tűzszüneti tárgyalásokról.

"Arról akarják meggyőzni az iraki embereket, hogy a koalíció nem akarja befejezni a munkát. Hadd jelentsem be minden irakinak, aki nézi: a rezsim nem mond igazat. Nem folynak tárgyalások senkivel Szaddám Huszein (iraki elnök) kormányából" - jelentette ki Rumsfeld. Huszein "ideje lejár, mégpedig hamarosan" - tette hozzá.

Rumsfeld szerint "érdekes" hogy Szaddám Huszein az első légicsapás óta nem mutatkozott nyilvánosság előtt. Ma is a tájékoztatási miniszter olvasta fel a diktátor üzenetét - utalt a Huszein halálhírét, esetleg súlyos sérülését keltő hírekre.