Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Húsz év után adták fel magukat a terroristák

2007.02.04. 18:39
A balos terrorcsoport két tagja húsz éve egy berlini kutatóintézetnél robbantott. A most 58 éves terroristapár decemberben állapodott meg a hatóságokkal, hogy szabadlábon védekezhessen.

Csaknem húszéves rejtőzködés után feladta magát a Forradalmi Sejtek elnevezésű, egykori német terrorista szervezet két tagja. A hatóságok megerősítették a Spiegel értesüléseit, miszerint a terroristák már hetekkel ezelőtt megadták magukat, cserébe szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség nem kívánt részleteket elárulni a terroristákról, annyit árultak el, hogy egy 58 éves nőről és egy vele egykorú férfiról van szó. Az ügyészség közleménye szerint a terroristákat bíróság elé állítják egy berlini kutatóintézetnél elkövetett, 1986-os robbantás miatt.

A támadás személyi sérüléseket nem, de anyagi kárt okozott. A két terroristának az 1986-os merénylet után nem sokkal nyoma veszett, mígnem tavaly decemberben megadták magukat az illetékes hatóságoknak.

A Forradalmi Sejtek elnevezésű, szélsőbaloldali szervezet 1973-ban alakult, s a hetvenes évek végén, illetve a nyolcvanas években csaknem kétszáz gyújtogatásos, illetve robbantásos merényletet követett el a szövetségi köztársaságban. A szervezet több tagját annak idején letartóztatták és hosszabb-rövidebb börtönbüntetésre ítélték.