Ödön
1 °C
11 °C

Húsz év után adták fel magukat a terroristák

2007.02.04. 18:39
A balos terrorcsoport két tagja húsz éve egy berlini kutatóintézetnél robbantott. A most 58 éves terroristapár decemberben állapodott meg a hatóságokkal, hogy szabadlábon védekezhessen.

Csaknem húszéves rejtőzködés után feladta magát a Forradalmi Sejtek elnevezésű, egykori német terrorista szervezet két tagja. A hatóságok megerősítették a Spiegel értesüléseit, miszerint a terroristák már hetekkel ezelőtt megadták magukat, cserébe szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség nem kívánt részleteket elárulni a terroristákról, annyit árultak el, hogy egy 58 éves nőről és egy vele egykorú férfiról van szó. Az ügyészség közleménye szerint a terroristákat bíróság elé állítják egy berlini kutatóintézetnél elkövetett, 1986-os robbantás miatt.

A támadás személyi sérüléseket nem, de anyagi kárt okozott. A két terroristának az 1986-os merénylet után nem sokkal nyoma veszett, mígnem tavaly decemberben megadták magukat az illetékes hatóságoknak.

A Forradalmi Sejtek elnevezésű, szélsőbaloldali szervezet 1973-ban alakult, s a hetvenes évek végén, illetve a nyolcvanas években csaknem kétszáz gyújtogatásos, illetve robbantásos merényletet követett el a szövetségi köztársaságban. A szervezet több tagját annak idején letartóztatták és hosszabb-rövidebb börtönbüntetésre ítélték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?