Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lekapcsolta az orosz rendőrség Kaszparovot

2007.05.18. 08:27
Őrizetbe vette az orosz rendőrség péntek reggel Garri Kaszparovot és két másik vezető orosz ellenzéki személyiséget a moszkvai repülőtéren, megakadályozva ezzel, hogy a politikusok elutazzanak Szamarába egy ellenzéki megmozdulásra.

Garri Kaszparov egykori sakkvilágbajnokot és két másik vezető orosz ellenzéki személyiséget vett őrizetbe a rendőrség a moszkvai repülőtéren - jelentette az Eho Moszkvi rádió

Kaszparovval együtt őrizetbe vették Lev Ponomarjov emberi jogi harcost és Eduard Limonovot, a betiltott nemzeti-bolsevik párt vezetőjét, valamint több újságírót. A csoport Szamarába akart utazni egy ellenzéki megmozdulásra.

A Másik Oroszország ellenzéki szervezet péntek délutánra tiltakozó gyűlést hirdetett meg a Volga-parti város központjába az Európai Unió és Oroszország csúcstalálkozójához időzítve.

Noha az orosz hatóságok az EU nyomására engedélyezték a felvonulást, a megmozdulás számos szervezőjét és Vlagyimir Putyin orosz elnök több bírálóját őrizetbe vették.