Judit
2 °C
7 °C

Máris Sarkozyre cserélték Chiracot a párizsi panoptikumban

2007.05.15. 17:15
Szerdai beiktatása előtt máris Sarkozy a Musée Grévin központi figurája. Sarkozy felesége felügyelte férje hasonmásának készítését.

Nem várta meg az új francia elnök beiktatását a párizsi panoptikum, a Musée Grévin: már a hét első napján Nicolas Sarkozyt helyezte annak az állam- és kormányfőkből álló viaszfigura-csoportnak a központjába, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnök, Tony Blair brit miniszterelnök, János Károly spanyol király, George W. Bush amerikai elnök és két afrikai vezető látható, amint éppen csoportképet készítenek róluk.


A sötét öltönyt, kék inget és elegáns nyakkendőt viselő Sarkozy már Chirac francia elnök helyén áll a csoportban, az eddigi francia államfő viaszfigurája háttérbe szorulva nézi a többieket. Az igazi Chirac csak szerdán adja át az Elysée-palota kulcsait utódának.

Egy évnyi munka

Nicolas Sarkozy mása először tavaly július 12-én jelent meg a politikai változásokra mindig érzékenyen reagáló francia viaszfigura-múzeumban, több más francia politikus között. A Musée Grévin közleménye szerint Claus Velte szobrász három modellfelmérési találkozás után egy évi munkával alkotta meg a politikus "tökéletes hasonmását", a végső igazításokat pedig Sarkozy felesége, Cécilia felügyelte.

A múlt hét végén lebnonyolított francia választásokon Nicolas Sarkozy nyert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?