Diána
12 °C
27 °C

Máris Sarkozyre cserélték Chiracot a párizsi panoptikumban

2007.05.15. 17:15
Szerdai beiktatása előtt máris Sarkozy a Musée Grévin központi figurája. Sarkozy felesége felügyelte férje hasonmásának készítését.

Nem várta meg az új francia elnök beiktatását a párizsi panoptikum, a Musée Grévin: már a hét első napján Nicolas Sarkozyt helyezte annak az állam- és kormányfőkből álló viaszfigura-csoportnak a központjába, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnök, Tony Blair brit miniszterelnök, János Károly spanyol király, George W. Bush amerikai elnök és két afrikai vezető látható, amint éppen csoportképet készítenek róluk.


A sötét öltönyt, kék inget és elegáns nyakkendőt viselő Sarkozy már Chirac francia elnök helyén áll a csoportban, az eddigi francia államfő viaszfigurája háttérbe szorulva nézi a többieket. Az igazi Chirac csak szerdán adja át az Elysée-palota kulcsait utódának.

Egy évnyi munka

Nicolas Sarkozy mása először tavaly július 12-én jelent meg a politikai változásokra mindig érzékenyen reagáló francia viaszfigura-múzeumban, több más francia politikus között. A Musée Grévin közleménye szerint Claus Velte szobrász három modellfelmérési találkozás után egy évi munkával alkotta meg a politikus "tökéletes hasonmását", a végső igazításokat pedig Sarkozy felesége, Cécilia felügyelte.

A múlt hét végén lebnonyolított francia választásokon Nicolas Sarkozy nyert.