Judit
2 °C
7 °C

Sarkozy felesége nem szavazott?

2007.05.13. 18:14
A Le Journal du Dimanche című vasárnap megjelenő párizsi újság azon cikkét, amely arról számolt volna be, hogy Nicolas Sarkozy megválasztott francia elnök felesége május 6-án nem ment el szavazni, a laptulajdonos nem engedte megjelentetni - adta hírül a Rue89 nevű francia internetes hírportál.

"Információink szerint a Le Journal du Dimanche lemondott arról, hogy megjelentesse azt a cikkét, amely arról szólt, hogy Nicolas és Cécilia Sarkozy hogyan töltötte az elnökválasztás második fordulójának napját, május 6-át" - olvasható az internetes oldalon, amelyet a baloldali Libération című napilap egykori újságírói a második forduló estéjén indítottak el. Szerintük a JDD - miután megnézte annak a szavazóhelyiségnek a névjegyzékét, ahol Cécila Sarkozynek szavaznia kellett volna -, rájött: az új francia First Lady nem szavazott. A választási névjegyzékről készült fotóval illusztrált, meg nem jelent cikkben az is olvasható, hogy a győzelem estéjén heves szóváltásra került sor a leendő elnöki pár tagjai között - értesült az internetes újság.

Jacques Espérandieu, a vasárnap megjelenő lap igazgatója szombaton arra kérte újságíróit, hogy a cikk megjelenése előtt kérdezzék meg a konzervatív politikus feleségét is. Ez megtörtént, de Cécilia Sarkozy nem kívánta az értesülést kommentálni - olvasható a Rue89 honlapján.

Ezek után léptek közbe Nicolas Sarkozy közvetlen munkatársai, nevezetesen Claude Guéant volt kampányfőnök és Franck Louvier kommunikációs igazgató, s végül a lapot kiadó Lagardere csoport tulajdonosa, Arnaud Lagardere maga követelte, hogy az írás maradjon fiókban - állítja a hírportál.

Cécilia először akkor került az újságok címlapjára, amikor Nicolas Sarkozy még belügyminiszter korában úgy döntött, hogy a Kennedyek mintájára a nyilvánosság elé viszi családját. A franciáknak akkor rá kellett ébredniük, hogy az orosz-spanyol arisztokrata származású, 178 cm magas volt manöken nagy szerepet játszik férjének karrierjében, sőt a fő tanácsadója lett.

Ez a nagy médianyilvánosság azonban visszaütött Nicolas Sarkozyre, amikor a 49 éves Cécilia néhány hónapra az Egyesült Államokba távozott egy hirdetési vállalkozó társaságában, a bulvársajtó nagy gyönyörűségére. A Sarkozy-pár - amelynek van egy Louis nevű 10 éves fia - 2006 tavaszán ismét hivatalosan egymásra talált, és Cécilia visszatért a szürke eminenciás szerepkörébe. Mindazonáltal az asszony távolléte a kampány nagy eseményeiről, tápot adott annak a híresztelésnek, hogy a párnak ismét nehézségei vannak, annak ellenére, hogy együtt mentek el szavazni az elnökválasztás első fordulójában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?