Erzsébet
1 °C
4 °C

Áron alul jutott luxuslakáshoz Sarkozy

2007.02.28. 14:51
Jutányos áron, a piaci értékénél 76 millió forinttal olcsóbban jutott luxuslakáshoz még polgármesterként Nicolas Sarkozy, állítja egy szatírikus hetilap. Sarkozy tagad és rágalmazásról beszél, de nem perel.

Legalább 300 ezer eurót (76 millió forintot) takarított meg a francia kormányzó jobbközép Népi Mozgalom Uniójának (UMP) elnökjelöltje, Nicolas Sarkozy belügyminiszter és felesége, amikor 1997-ben Párizs egyik legelegánsabb külvárosának polgármestereként áron alul vásároltak meg egy luxusingatlant, állította szerdán megjelent számában a Le Canard Enchainé című szatirikus hetilap.

Az értesülés már megjelenése előtt nagy visszhangot váltott ki, az elnökjelölt sértőnek és rágalmazónak minősítette a cikket, de kijelentette, nem szándékozik a lap ellen pert indítani.

A Le Canard Enchainé szerint Neuilly-sur-Seine polgármestereként 1997-ben 233 négyzetméteres luxuslakásának megvásárlásakor a környék átlagáraihoz képest 12-35 százalékos engedményt kapott Sarkozy a közvetítőtől.

A lakáshoz nemcsak baráti áron 5 747 670 francia frankért (876 ezer euróért) jutott hozzá a jobboldali politikus, hanem igényei alapján a közvetítő Lassare cég költségére alakították át az ingatlant. A lap szerint az eredetileg két lakásból a kétszintes, hétszobás luxusingatlan kialakítására és megvételére kapott árengedmény összesen elérte a 300 ezer eurót (76 millió forintot). A cég rövidesen annak a polgármesteri hivatalnak lett kedvenc ingatlanközvetítője, ahol Sarkozy 1983 és 2002 között volt polgármester, állítja a lap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?