Béla
13 °C
27 °C

Romlott Saron állapota

2006.11.03. 16:47
Izrael 78 éves volt miniszterelnökét pénteken az intenzív osztályra szállították, miután a szívét is veszélyeztető fertőzést észleltek szervezetében. Állapota jelenleg stabil.

A január óta kómában fekvő izraeli miniszterelnök, Ariel Saron egészségi állapota tovább romlott, pénteken intenzív osztályra kellett szállítani a tel-avivi Síba egészségügyi központban. Orvosai fertőzést észleltek szervezetében, ami még tovább rontotta szívműködését, ezt délutánra sikerült stabilizálni, írja a Ynet.

A 78 éves Saron állapota az utóbbi hónapokban, egészen a mostani fertőzésig stabil volt, élete most sincs közvetlen veszélyben. Kórházi források szerint kora miatt azonban egy ilyen fertőzés további szerveket is károsíthat, orvosai ezért döntöttek úgy, hogy intenzív osztályon folytatják kezelését.

Legutóbb augusztusban romlott a volt miniszterelnök állapota, akkor kétoldali tüdőgyulladást kapott, romlott a kiválasztása és agyfunkciója is károsodást szenvedett. Akkor több mint két hetet kellett az intenzív osztályon töltenie.

A márciusi izraeli választásokon győztes Kadima párt alapítója január 4-én kapott súlyos agyvérzést, azóta eszméletlen. Saron két héttel korábban is átesett egy agyvérzésen, de néhány nappal utána talpra is állt, és újra visszatért dolgozni, orvosai által választott kezelést azóta is sokan elhibázottnak tartják, szerintük elkerülhető lett volna a politikus betegsége.