Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Jogsi nélkül motorozott Schwarzenegger

2006.01.11. 10:00
Nincs motoros jogosítványa Arnold Schwarzeneggernek. A rendőrség most utólag vizsgálja, hogy a vasárnap motorbalesetet szenvedett kaliforniai kormányzó megsértette-e a szabályokat.

Nem elég, hogy motorbalesetet szenvedett, de feltehetően a közlekedési szabályokat is megszegte Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenegger. A testépítőből lett színészből lett politikusnak ugyanis nincs jogosítványa motorvezetésre, jelentette az AP.

Ennek ellenére a vasárnapi motorozás nem számít szabálysértésnek, hiszen a kaliforniai kresz megengedi, hogy motorjogosítvány nélkül vezessenek oldalkocsis motort. Schwarzenegger esetében ez történt, kiskamasz fiát vitte Harley-ja oldalkocsijában.

De korábban bizonyosan megsértette a szabályokat. A szenvedélyes motoros Schwarzenegger többször is oldalkocsi nélkül vezette motorját, ezt pedig jogosítvány nélkül nem tehette volna.

Keddi sajtótájékoztatóján Schwarzenegger elismerte a jogsértést. Mint monsta, sosem gondolt a motoros jogosítvány megszerzésére. "Valóban sosem jelentkeztem motoros vizsgára. Ez is egyike azoknak a dolgoknak, amit igazából sosem csináltam" - nyilatkozat sajátos osztrák akcentusával.

A kaliforniai partokon gyakran motorozó kormányzónak Európában volt motoros jogosítványa, de az Egyesült Államokban nem tette le a vizsgát.

Schwarzenegger vasárnapi balesete a kaliforniai állami rendőrségre sem vet jó fényt. A rendőrök ugyanis kíséretet biztosítottak a családi kirándulásra induló kormányzónak, de elmulasztották ellenőrizni, hogy rendelkezik-e megfelelő vezetői engedélyjel. Az állami rendőrség szóvivője Schwarzenegger személyes adatainak védelmére hivatkozva megtagadta a választ az AP vonatkozó kérdéseire.