Viola
-6 °C
-2 °C

Schwarzenegger osztotta az észt a brit ellenzéknek

2007.10.01. 13:20
Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó vasárnap tanácsaival próbált segíteni a brit Konzervatív Párt politikusainak, hogy legyőzzék a felmérésekben szárnyaló Gordon Brown miniszterelnököt. A korábbi testépítő lelkesítő beszéde ugyanakkor semmi újdonságot nem tartalmazott, ehelyett leginkább a politika alapigazságait gyűjtötte össze, és a középre húzást népszerűsítette.

A kaliforniai kormányzó Arnold Schwarzenegger vasárnap megosztotta politikai tapasztalatait a legnagyobb brit ellenzéki erővel, írja a breitbart.com. A korábbi testépítő és filmsztár tanácsaival próbált segíteni a Konzervatív Pártnak abban, hogy legyőzzék Gordon Brown miniszterelnököt és így hatalomra kerüljenek. A konzervatívoknak minden segítségre szükségük van, ugyanis a kormányzó Munkáspárt jelentős előnnyel vezet a közvélemény-kutatásokban.

A leginkább a Terminátor-filmek címszereplőjeként ismertté vált izompacsirta felhívta David Cameron konzervatív vezető figyelmét, hogy mindenképpen az embereknek, nem pedig a politikai pártoknak fontos ügyekre koncentráljanak.

"Az a dolgunk, hogy felismerjük az embereknek fontos ügyeket, aztán megoldjuk őket" - hangsúlyozta többször is beszédében. Felsorolt példáival ugyanakkor nem váltotta meg a világot: többek között az egészségügyet, az oktatási reformot, a közbiztonság és az infrastruktúra fejlesztését és természetesen az utóbbi időben vesszőparipájává vált globális felmelegedést és környezetvédelmet említette. "Ezek nem konzervatív vagy liberális ügyek. Ezek olyan ügyek, amik mindenkit érintenek" - ismételte meg többször is.

Az amerikai kormányzó pár percig méltatta Cameron erényeit, akit dinamikus vezetőnek nevezett, végül újabb nagy igazságokkal zárta beszédét: "Az emberek cselekvést és eredményeket akarnak, nem pedig ideológiákat és tunyaságot."

Schwarzenegger az eredeti tervek szerint személyesen is megjelent volna a konzervatívok Anglia észak-nyugati partjainál, Blackpoolban rendezett éves konferenciáján, de sürgető politikai elfoglaltságai miatt végül csak műholdas kapcsolaton keresztül okította a brit politikusokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!