Auguszta
-7 °C
0 °C

Azonosították a túszdráma kórházban ápolt sebesültjeit

2004.09.06. 08:10
Azonosították a beszlani túszdráma valamennyi kórházban ápolt sebesültjét hétfő reggelre - közölte az észak-oszétiai egészségügyi minisztérium.
Jelenleg a beszlani túszdráma 377 áldozatát ápolják kórházban, közöttük 194 gyermek van. Hétfő reggel 54 sebesült állapota volt súlyos.

Hétfőre virradóra egy újabb gyermeket vittek agyrázkódással a kaukázusi köztársaság klinikájának agysebészeti részlegére.

A kórházakban folytatják a munkát a Katasztrófaelhárítási Orvosi Központ munkatársai, akik a Moszkvába szállításra készítik fel a súlyos sebesülteket.

Hétfőre Vlagyikavkazba várják az olasz, illetve az Egyesült Államokból érkező, segélyeket szállító repülőgépeket. Silvio Berlusconi olasz kormányfő utasítására Olaszországból többek között égési sérültek ápolására alkalmas különleges tábori kórházat szállítanak Beszlanba. Az első - gyógyszereket és orvosi berendezéseket szállító - olasz repülőgép már vasárnap megérkezett az észak-oszétiai városba.

Észak-Oszétiában hétfőn 104 család vesz végső búcsút a túszdrámában életüket vesztett hozzátartozóitól. Hétfőn összesen 170 áldozat temetését tartják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!