Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Szaddám semmit nem tud a világról

2005.03.01. 15:25
Jól érzi magát, de el van zárva a világtól Szaddám Huszein. A bukott iraki diktátor nem olvashat újságot, nem hallgathat rádiót és nem nézhet tévét. A spanyol csapatok kivonásáról több hónapos késéssel értesült. Legnagyobb aggálya, hogy az amerikai orvosok megmérgezik.

Jó egészségnek örvend, de keveset tud a világról Szaddám Huszein, jelentette az AFP. A bukott iraki zsarnok ügyvédje szerint Huszein zárkájában nem nézhet tévét, nem halgathat rádiót és újságot sem olvashat. Ügyvédjével, Zijad Kaszavnehhel is utoljára decemberben találkozott személyesen. Akkor üdvözletét küldte a világ szabad polgárainak, különösen az iraki háborút ellenző franciáknak és németeknek.

Szaddám annak örült a legjobban, hogy Spanyolország a tavaly március 11-i madridi merényletek után kivonta csapatait az országból.

Kaszavneh szerint Szaddám leginkább az egészsége miatt aggódik. "Most már jól van", nyilatkozta az AFP-nek. Decemberben azonban az amerikaiak elutasították az ügyvéd kérését, hogy Huszeint saját orvosai is megvizsgálhassák. "Nagyon óvatosan szedek gyógyszereket", mondta akkor a diktátor, aki nyilván megmérgezésétől retteg.