Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Berlusconi összeesett

2006.11.26. 14:26
Negyven percnyi kormányszapulás után elájult Silvio Berlusconi. Az olasz ellenzék börtönnel fenyegetett vezére ébredése után folytatta volna szónoklatát, de orvosai lebeszélték erről.

Összeesett toscanai nagygyűlésén Silvio Berlusconi. 70 éves politikus mintegy negyven percen át ostorozta Romano Prodi balközép kormányát, amikor a szemei lecsukódtak, aléltan összeroskadni készült, a pulpitusba kapaszkodva. A körülötte állók a segítségére ugrottak, és kivitték a helységből.


Forrás: MTI

Marcello Dell,Utri konzervatív politikus felkérte a tömeget, hogy várjanak, amíg Belusconi jobban lesz, és visszatér a szónoki emelvényre. Irene Pivetti volt képviselőházi elnök ezt később módosította. Mint mondta, bár Berlusconi szeretne visszatérni a pulpitusra, orvosai eltanácsolták ötletétől.

Pivetti szerint a szónok a beszéd szenvedélyessége miatt lett rosszul. A Corriere della Sera felvételén megnézheti, hogy omlott össze Berlusconi.

Berlusconi ellen a múlt héten kezdődött újabb bírósági eljárás csalás és pénzmosás gyanújával. Ha bűnösnek találják, akár 12 év börtönre is ítélhetik.