Viola
-6 °C
-2 °C

Skinheadek támadtak az amerikai turistára

2003.09.15. 06:27
Napokkal azután, hogy terrortámadásra készülő szélsőjobboldaliakat fogtak el, részeg skinheadek csoportja támadt egy amerikai turistára Münchenben. A támadók egyike állapotos nő volt. A lapok szélsőjobboldali terrortól tartanak.
Tizenegy bőrfejű támadt vasárnap egy színesbőrű amerikai turistára Münchenben. A megtámadott férfi egy építkezésen szerzett közlekedési táblával próbált védekezni, mígnem a rendőrök a segítségére siettek. A részeg neonácik a rendőrökre is rátámadtak.

A skinheadek megrongáltak egy rendőrautót, majd elmenekültek a helyszínről. Elfogásuk után még a rendőrőrsön is dulakodtak. A támadok közül egy állapotos asszonyt szabadon engedtek, két könnyebb sérültet kórházba szállítottak. A többiek nem voltak kihallgatható állapotban.

"Az eset is bizonyítja, hogy milyen széles a szélsőjobboldali spektrum, kezdve a brutális részeg verekedő típustól, egészen a terrorista merényletekben gondolkodókig" - közölte Beckstein belügyminiszter. Szavaival arra utalt, hogy néhány nappal ezelőtt őrizetbe vett neonácik erősen gyaníthatóan merényleteket akartak elkövetni, többek között az új müncheni zsidó központ alapkőletételének idején.

A múlt hét közepén letartóztatott nyolc neonácinál tizennégy kiló robbanóanyagot találtak, a német lapok egy része szélsőjobboldali terror veszélyétől tart.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!