Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

Bentley-vel jár 200 ezres jövedelméből Ján Slota

2007.07.09. 12:10
Feltűnő az ellentmondás Ján Slota szlovák nacionalista pártvezér nagystílű életmódja és jövedelme között, hívja fel a figyelmet hétfői számában a Plus Jeden Den című szlovákiai bulvárlap.

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) - a szlovákiai kormánykoalíció tagja - elnökének hivatalosan bevallott jövedelme nem fedezi luxuskiadásait, állapította meg az újság.

Miközben a pártvezér 2006-ra összesen átszámítva kevesebb mint havi 200 ezer forintos jövedelmet vallott be, két hónapja vásárolt magának egy Bentley luxusautót. (A limuzin legolcsóbb típusa is több mint ötvenmillió forintba kerül.) Tavaly egy csaknem 40 millió forintos Porsche Cayenne terepjáró volánja mögött lehetett látni.


Porsche Cayenne Turbo S képekben

Horvát villája is van

Nyaralni Horvátországba jár Slota, de nem egy egyszerű apartmanban szokott megszállni, hanem egy egész villa áll az ő és családja rendelkezésére. Hobbija, a repülőgép-vezetés szintén nem a legolcsóbb időtöltések közé tartozik.

Miután a politikusi fizetésén kívül máshonnan nem kap hivatalos jövedelmet, rejtély, hogy az SNS elnöke honnan teremti elő a pénzt költséges életviteléhez, írta a Plus Jeden Den.


Ján Slota

Jól keres a szlovák belügyminiszter is

A szlovák bulvárlap internetes oldalán olvasható még néhány adat a hivatalban lévő szlovák kormány minisztereinek keresetéről is. Eszerint Robert Kalinák belügyminiszter - aki a Malina Hedvig elleni kampány egyik kezdeményezője volt - 12 millió koronát keresett tavaly, míg Kalinák egyik legjobb barátja, Ján Pociatek pénzügyminiszter még nála is nagyobb jövedelmet vallott be vagyonnyilatkozatában: 16 millió koronát.

A szlovák korona 7,36 forintot ér, tehát Kalinák keresete átszámítva tehát 88 millió forint. A belügyminiszter mindemellett még ötödik lakására is szert tett az elmúlt évben a Plus Jeden Den szerint.