Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meciar elítélte Slotát

2006.09.02. 11:15
Vladimír Meciar korábbi miniszterelnök véleménye szerint Ján Slota tehertétellé vált a szlovák kormány számára, s miatta fokozódni fog a Pozsonyra nehezedő nemzetközi nyomás.

Meciar erről egy péntek esti interjúban beszélt a TA3 televízióban. Szavai szerint ő és Robert Fico kormányfő "nyomást gyakorlunk Slotára annak érdekében, hogy változtasson a kisebbségekkel és a Magyar Koalíció Pártjával (MKP) szembeni politikáján és szóhasználatán". Slota kirohanásai ugyanis az MKP pozícióját erősítik - tette hozzá.

A volt miniszterelnök úgy látja: a júniusi választások nyomán a győztes Smer-SD párt csak a Slota-féle "vulgáris nacionalizmus és a magyarok pártjának okosabb nacionalizmusa között választhatott". Fico pártelnök végül az előbbi mellett döntött.

A Slota vezette Szlovák Nemzeti Párt (SNS) a szavazatok 11,7 százalékát kapta a júniusi választásokon, s ezzel a harmadik legerősebb frakciót mondhatja magáénak a pozsonyi parlamentben.