Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét lőtt a washingtoni rém

2002.10.21. 08:18
Ezúttal a Washingtontól 113 kilométerre délre található Ashlandben lőttek rá egy férfira. A 37 éves áldozat megsebesült, kórházba szállítása óta kétszer is megműtötték. Az étterem mellett titokzatos üzenetet találtak a rendőrök.
Szombat éjjel rálőttek egy férfira a Washingtontól 113 kilométerre délre található Ashlandben, ahhoz hasonlatos támadásban, amilyeneket a környéket október eleje óta rettegésben tartó sorozatgyilkos követett el. A 37 éves áldozat megsebesült, de sajtóértesülések szerint viszonylag stabil állapotban szállították kórházba.

Az áldozatot kétszer is meg kellett operálni

A merényletet egy autópálya melletti étterem parkolójában követték el. A férfi feleségével éppen távozott a vendéglőből és az autóhoz tartott, amikor a haslövés érte. A férfit kétszer is megoperálták, a második műtétnél sikerült eltávolítani a golyót, amelynek alapján a szakértők megállapíthatják, hogy ugyanabból a fegyverből lőtték-e ki, mint amelyikkel már kilenc ember életét oltották ki, kettőt pedig súlyosan megsebesítettek. Ha kiderül, hogy a tettes a washingtoni rém volt, ez az első olyan akciója, amelyet hét végén követett el.

A rettegett orvlövész október 2-a óta tizenegy embert terített le lesből, egyetlen jól irányzott lövéssel, közülük azonban ketten - bár súlyos sebesülést szenvedtek - életben maradtak. Legutóbb múlt hétfőn éjjel lőtt le egy asszonyt Washington külvárosában.

Akinek szól, érteni fogja az üzenetet

Üzenetet találtak az amerikai rendőrök a virginiai Ashlandban, annak a vendéglőnek a közelében, ahol az ismeretlen elkövető hasba lőtte áldozatát. Vasárnap a nyomozást összehangoló Montgomery megye rendőrségének főnöke szokatlan sajtótájékoztatót tartott, előre bocsátva, hogy ezúttal kérdésekre nem válaszol, csak a közlendőjét mondja el.

"Ahhoz a személyhez szólok, aki a múlt éjjel üzenetet hagyott nekünk a Ponderosa vendéglőnél. Ön adott nekünk egy telefonszámot, mi beszélni akarunk önnel, hívjon minket az ön által megadott telefonszámon." Egyelőre nem tudni, hogy mi volt a helyszínen talált üzenet és ki üzent, az elkövető vagy esetleg egy szemtanú? Charles Moose, Montgomery rendőrfonöke nyilván alaposan megrágott válaszüzenete a sajtón keresztül sem világos a beavatatlan számára. Egyik munkatársa szerint az, akinek szól, érteni fogja.