Piroska
3 °C
4 °C

Ismét lőtt a washingtoni rém

2002.10.21. 08:18
Ezúttal a Washingtontól 113 kilométerre délre található Ashlandben lőttek rá egy férfira. A 37 éves áldozat megsebesült, kórházba szállítása óta kétszer is megműtötték. Az étterem mellett titokzatos üzenetet találtak a rendőrök.
Szombat éjjel rálőttek egy férfira a Washingtontól 113 kilométerre délre található Ashlandben, ahhoz hasonlatos támadásban, amilyeneket a környéket október eleje óta rettegésben tartó sorozatgyilkos követett el. A 37 éves áldozat megsebesült, de sajtóértesülések szerint viszonylag stabil állapotban szállították kórházba.

Az áldozatot kétszer is meg kellett operálni

A merényletet egy autópálya melletti étterem parkolójában követték el. A férfi feleségével éppen távozott a vendéglőből és az autóhoz tartott, amikor a haslövés érte. A férfit kétszer is megoperálták, a második műtétnél sikerült eltávolítani a golyót, amelynek alapján a szakértők megállapíthatják, hogy ugyanabból a fegyverből lőtték-e ki, mint amelyikkel már kilenc ember életét oltották ki, kettőt pedig súlyosan megsebesítettek. Ha kiderül, hogy a tettes a washingtoni rém volt, ez az első olyan akciója, amelyet hét végén követett el.

A rettegett orvlövész október 2-a óta tizenegy embert terített le lesből, egyetlen jól irányzott lövéssel, közülük azonban ketten - bár súlyos sebesülést szenvedtek - életben maradtak. Legutóbb múlt hétfőn éjjel lőtt le egy asszonyt Washington külvárosában.

Akinek szól, érteni fogja az üzenetet

Üzenetet találtak az amerikai rendőrök a virginiai Ashlandban, annak a vendéglőnek a közelében, ahol az ismeretlen elkövető hasba lőtte áldozatát. Vasárnap a nyomozást összehangoló Montgomery megye rendőrségének főnöke szokatlan sajtótájékoztatót tartott, előre bocsátva, hogy ezúttal kérdésekre nem válaszol, csak a közlendőjét mondja el.

"Ahhoz a személyhez szólok, aki a múlt éjjel üzenetet hagyott nekünk a Ponderosa vendéglőnél. Ön adott nekünk egy telefonszámot, mi beszélni akarunk önnel, hívjon minket az ön által megadott telefonszámon." Egyelőre nem tudni, hogy mi volt a helyszínen talált üzenet és ki üzent, az elkövető vagy esetleg egy szemtanú? Charles Moose, Montgomery rendőrfonöke nyilván alaposan megrágott válaszüzenete a sajtón keresztül sem világos a beavatatlan számára. Egyik munkatársa szerint az, akinek szól, érteni fogja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!